Zoeken
Kies uw taal
3 april 2024

Zeeuwse leefstijlroute: 10 april, 17 april en 8 Mei

Sporten en bewegen is voor veel mensen met een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld diabetes mellitus, hart- en vaatziekten of astma/COPD een belangrijk onderdeel van een gezondere leefstijl en heeft bijzonder veel positief effect op medicatie gebruik, bloedsuiker waardes, bloeddruk en geeft een energie en fit gevoel. Sinds 2020 is er een samenwerking tot stand gekomen tussen Zeeland in Beweging en SportZeeland, wie interventie eigener is van Elke stap Telt, genaamd: ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’.

Uitleg programma
‘De Zeeuwse Leefstijlroute’ is een laagdrempelig leefstijlprogramma waarbij wandelen centraal staat en daarbij gewerkt wordt aan de conditie en het leggen van sociale contacten. Door de samenwerking met de eerstelijnszorg wordt de doelgroep mensen met een chronische aandoening beter bereikt. Uit analyse blijkt dat 42% van de deelnemers is doorverwezen vanuit een zorgprofessional. De combinatie van beweging met andere leefstijlthema’s worden ingezet in de basis van de behandeling voor mensen met chronische aandoeningen met als streven o.a. het verminderen van medicijngebruik en afname van lichaamsgewicht.

Uiteraard kunnen ook deelnemers mee doen zonder chronische aandoening. Denk hierbij aan personen die onvoldoende bewegen en/of niet tot nauwelijks participeren in de samenleving. Dankzij verschillende instapniveaus en de persoonlijke opbouwplannen is de interventie echter ook gezicht voor sportieve wandelaars. Deze personen kunnen ook als actieve vrijwilliger bij het project worden ingezet.

Voor meer informatie vraag het na bij uw behandelaar of de assistentes

Waar: FC de Westhoek
Adres: Leliendaleweg 13, Burgh Haamstede
Verzamelen: 9:15
Vertrek: 9:30 uur

Terug naar overzicht
Actueel
Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.